Om
OmnOmnOmn Chocolaterie

Est. 2013
Vi  tillverkar handgjorda och exklusiva praliner och annan konfektyr samt munsbitar perfekta att mötas kring och njuta av. Allt tillverkat med omsorg, kvalitet och smakglädje i fokus.
Omnomnomn betyder ”åh, vad gott!”.

VAD VI GÖR

OmnOmnOmn Chocolaterie tillverkar kvalitetspraliner och annan konfektyr med kärlek och känsla. Vi tempererar, tablerar och gjuter allt för hand. Handmålar, experimenterar och smakar. För det är när du som kund kommer tillbaka och köper dina favoriter, det är då vi vet vad som funkar. Ni är våra experter.

VAD VI INTE GÖR

Man kan lugnt säga att det här är ingen chokladfabrik. Vi massproducerar inte praliner som får vänta på att bli sålda om några veckor eller så. Vi jobbar småskaligt, i små batcher och har alltid färska praliner. Våra praliner är som godast upp till 2 veckor efter tillverkning. Då är det ju är ingen vits med att spara en pralin. Bums in i munnen med den bara! OmnOmnOmn!

VAD VI GILLAR

Vi tillverkar choklad på bönor som är certifierade, spårbara och där så är möjligt, ekologiska. Kakaoträd är en ändlig produkt, därför köper vi choklad från kakaoförädlare som återinvesterar pengarna för fortsatt produktivt arbete på plantagerna och där man får skäligt betalt – Direct Trade. Och så får ungarna gå i skola istället för att arbeta. Det gillar vi.

EVA OCH OMNOMNOMN

Det började med ett konceptuppdrag...

Eva Mantsinen

Eva Mantsinen
Ägare, Chocolatier och Grafisk formgivare

Jag älskar choklad och formgivning. En kombo som är svårslagen. Så varför inte göra båda? Nästan alla dagar i veckan tillverkar jag praliner, bakar, sitter vid datorn och uppdaterar min egendesignade hemsida eller formger en ny chokladask.

Hur det började

Att det blev choklad började med ett möte med en chocolatier i samband med ett formgivnings- och inredningsuppdrag som jag arbetade med i mitt dåvarande bolag Skapa Media. Här, för första gången fick jag se praliner med form och färg. Jag blev nyfiken på hantverket och gick en kvällskurs för att förstå och behärska det. Det ledde vidare till helgkurser och jag var fast. Jag avslutade mina uppdrag och bestämde mig för att byta bransch.

Sommaren 2013 hittade jag en lokal i Årsta där öppnade jag min första butik i december samma år. Jag växte snabbt ur mina lokaler och 2016 flyttade jag verksamheten till det nya området Fredriksdal i Hammarby Sjöstad och senare till Hammarby Allé 50 där jag trivs fantastisk bra.

Uppdragen har blivit fler och jag tillverkar nu praliner och konfektyr till bröllop, företag och privatpersoner. Hösten 2017 vidareutbildade jag mig hos Felchlin Schweiz där jag fick jag nya vänner från hela världen. Framför allt fick vi en grundlig genomgång av hur skörden av kakaobönan går till, hur man på bästa sätt förädlar kakaobönor, om etiska villkor för kakaobönderna, om vad Direct Trading är och hur man tillverkar kvalitetspraliner och konfektyr.

Nomineringar och uppmärksamhet
  • 2016: Yelp Sverige utsåg i ett blindtest pralinen Virrvarr – till "Stockholms godaste choklad 2016". Läs mer här.
  • 2017: Nominerad av White Guide till "Årets stjärnskott 2017" .
  • 2017: Betygsatt till "Mycket god klass" av White Guide Café 2017.
  • 2018: Betygsatt till "Mycket god klass" av White Guide Café 2018.
  • 2019 April: Finalist i International Chocolate Awards Competition, Scandinavia 2019.
  • 2019 Juni: Brons för Ardbeg i International Chocolate Awards Competition, Scandinavia 2019
  • 2019 Juni: Brons för Havtorn (Buckthorn) i International Chocolate Awards Competition, Scandinavia 2019
  • 2019 Oktober: Världsbrons för Havtorn (Buckthorn) i International Chocolate Awards Competition World 2019.
Samarbeten

Butiker, hotell och restauranger har hittat hit och jag levererar allt från veganpraliner, ordinarie praliner, lyxiga, exklusiva och handmålade praliner. Kontakta mig om du vill samarbeta.

Beställningar

Jag levererar chokladaskar till företag inför jul, kick-off och till speciella event och till privatpersoner och bröllopspar.

Spara

Spara

WGC17_Rekommenderad-2017-2018

Ur White Guide 2018

”Söder om söder finns ett chokladens paradis

Läget är väl sådär. Lite offside i mondäna Hammarby Sjöstad med korsande trafikleder i fyra plan utanför. Men väl inne möts vi av den totala passionen för choklad. Ägarinnan Eva, som designat både den eleganta, sparsmakade lokalen och de frestande små pralinerna, guidar oss gärna i chokladens härliga värld. Till det nybryggda kaffet njuter vi av en Lyxmarängtopp, ett chokladskal fyllt med italiensk maräng. Ingen vanlig mums-mums precis. Chokladpaj med vispgrädde har ren, djup chokladsmak. Vi klämmer också i oss en röd vinbärspralin med nästan explosiva aromer. Äkta varm choklad finns förstås, och i olika styrkor.”

Ur White Guide 2017

”Chocoholics look no further

Kraftigt chokladsug och befinner dig söder om Slussen? Styr stegen mot nya OmnOmnOmn i Fredriksdal, beställ ett gäng praliner och sitt vid ett av fönsterborden där ljuset flödar in medan du njuter. Här märks det att ägaren och pralin-
makaren även är grafisk designer; allt, från de färgstarka pralinerna till inredningen, är så stilrent snyggt att det nästan gör ont. Vi provar en intensiv pecankolapaj med nybryggt, gott kaffe och en rockig pralin med Jack Daniels i. På chokladcafé måste även den varma chokladen vara bra – och detta är en av de bästa vi smakat (om man gillar vuxenchoklad). Den starka, elegant chokladbittra men inte trögflytande brygden fungerar till och med till bakverk.”