Jag har räknat dagarna. Från den dag jag mailade etableraren för området och frågade om det fanns en ledig lokal. Exakt 36 dagar är det. Jag har räknat sidorna på det kontrakt som jag ska närsomhelst skriva på. Exakt 38  (t r e t t i å t t a) sidor är det. Min nuvarande kontrakt är på 2 sidor…

Det tar tid att läsa igenom 38 sidor, det tar också tid att förstå och fråga om de saker man hakar upp sig på. Allt är reglerat i avtalet. Allt från entrédörren och till taket och allt där emellan. Jag har på kuppen blivit jurist tror jag. Men nu är det nära, och det känns lika roligt som när jag fick se lokalen första gången. Nu är vi på ”komma, punkt, korrektur-nivån” och jag väntar in de sista justerade bilagorna och signar sedan kontraktet. Det är en formalitet i det här läget.

Det som är mer oroande är inflyttningsdagen. Jag gick förbi häromdagen eftersom jag inte vet hur läget är (trots att jag mailtjatar om att få veta). Golvet läggs nu, trappan är inte på plats. Köket ska inte monteras alls (på mitt önskemål). Jag är orolig. Jag kan inte ens säga när jag ska öppna och nu är det högsäsong för chokladmakare. Hantverkare är preliminärbokade, men även dom vill veta. Det är minst sagt frustrerande. Om två och en halv vecka flyttar jag ut. Antingen till den nya lokalen eller till ett övernattningsmagasin, typ Shurgard.

Det är väl ingen som har en jättelokal att låna ut va? I några nätter?