Jag öppnade kl 11 idag. Sista dagen i Årsta. Pratade med min man på väg till jobbet (han var i Eskilstuna för att dra upp båten) och jag fick en sån där sorgkänsla över att det är ett slut på en epok. Kände mig lite gråtfärdig. Tre år i Årsta… Samtidigt känner jag mig spänd över det nya.

En vän kom förbi för att köpa en förbeställd ask. En stammis med barn var tidiga och vi hade ett långt och fint samtal. Sedan drog det igång. Hela dagen kom det stammisar, nya ansikten och faktiskt en arg kvinna som var upprörd över mina styckpriser på praliner. Ingen mening att gå in i diskussion om det. Jag vet var jag gör. Jag vet vilket hantverk det är. Jag vet värdet på mitt arbete. Men samtidigt tänker jag det är friskt att ifrågasätta. Det händer. Men inte ofta.

Nu är det klart med kontraktet. Inflyttning 1 november.  Jag åker till IKEA i morgon söndag och plockar ut det jag vill ha. Just nu känns det rörigt. Jag kan inte se hur det ska bli. Trots en uppdaterad planlösning. Och då har jag ändå haft hjälp av en arkitekt. Jag tror hjärnan behöver en stunds vila nu.

Nu väntar städning, packning och bokning av en flyttfirma.