Maracaibo – Clasificado, 65 % kakao, Venezuela
80 gr cirka POPULÄR!
Ingredienser: Kakaomassa, socker, kakaosmör, emulgeringsmedel (sojalecitin), vanilj. Kan innehålla spår av mjölk, mandel, jordnöt, gluten, hasselnöt.
Näringdeklaration per 100 g: Energi Kj 2400 kJ Energi 578 kcal Fett 42 g Varav mättat fett 25,6 g Kolhydrat 38,7 g Varav sockerarter 34,1 g Protein 5,9 g Salt 0 g
..........
Nördfakta: I en smakanalys där alla världens bästa chokladsorter provsmakades av den väl ansedda och oberoende akademien ”Accademia Maestri Pasticceri Italiani” förärades Felchlins Maracaibo Clasificado 65 % med titeln "Världens bästa Couverture" och belönades med guldmedalj.
Kakaoområdet "Sur del Lago" finns i Venezuela, nära sjön Maracaibo. Vid bergen till basen av Anderna ligger ett område på cirka 5 000 ha, som används för att odla kakaoträd. Det finns inga kooperativ i Venezuela för kakaoodling så därför arbetar Felchlin i nära relation med familjen Franceschi som driver dessa plantager. De har varit aktiva kakaobönder i generationer och har sina egna, helt världsunika odlingar av kakao i premiumkvalitet. Förutom odling har de även hand om hela torkningsprocessen och den rutinmässiga och viktiga kvalitetskontrollen innan bönorna transporteras till Europa.
Huvudskörd: december - mars
OmnOmnOmn Chocolaterie är en småskalig tillverkare av chokladpraliner och konfektyr. Är du kvalitetsmedveten och uppskattar ett gott hantverk, då har du kommit rätt. All tillverkning sker i vårt lilla produktionskök i Hammarby Sjöstad där också den fysiska butiken finns. Vi är återförsäljare av lakrits och premiumkonfektyr. Under säsong tillverkar vi hantverksmässig gelato på italienskt vis.
© 2024 OmnOmnOmn Chocolaterie – Sjöstaden Gelato – Powered by Quickbutik