Butiken
Est. 2013
När du stiger in i butiken kommer du känna doften av choklad och du ser rakt in i chokladköket. Här väljer du vilka praliner som som ska plockas i ask eller påse. Alternativt väljer du en av våra förplockade askar. Du kan också beställa en ask här på hemsidan och antingen få skickat eller hämta under butikens öppettider.
Våra exklusiva praliner handmålar vi. Är du kvalitetsmedveten, uppskattar ett gott hantverk och tycker att det ska smaka mycket om en pralin, då har du kommit rätt. Vi använder få ingredienser och självklart inte konserveringsmedel. Våra ordinarie praliner innehåller laktos men inte gluten.
Under hösten 2024 testade vi ett nytt koncept - Helgdesserten. Av det som blir kvar i vår produktion sätter vi ihop en helgdessert som vi säljer till et schysst pris. En lagom storlek på dessert, perfekt efter fredagmiddagen eller en middag där du själv lägger mer tid på huvudrätten än efterrätten. Här kan du enkelt köpa tid.
För dig som vill servera (eller äta) något mer avancerat och vackert har vi våra Eclairbakelser och Dome-bakelser. De fyller vi med frukt, choklad, vanilj, syrligt, sött, krispigt och mjukt. Vi dekorerar med bakade former och färska bär och frukter. För att undvika svinn tar vi gärna emot förbeställningar. Betalning sker i förskott mot betalningslänk via mobilen eller i butiken när du beställer på plats.
Vi använder choklad från schweiziska Felchlin som är spårbar och certifierad enligt Fairtrade och från franska Cluizel. Felchlin har full kontroll på hela produktionskedjan – från kakaoplantage till färdig choklad. Certifikatet omfattar all kakaoråvara, och även socker, vanilj och kokos.
Felchlin anser att företagets samarbete med kakao-odlarna är ett mycket långsiktigt åtagande som skapar goda framtidsutsikter för dem, deras familjer och även miljön.
I butiken finns några få platser för en fika. Kom hit och ta en snabb espresso, cappuccino eller njut av en latte. Köp till en pralin eller något av det vi bakat upp och pausa en stund. Självklart kan du ta med dig både kaffe och sötsak hem.
Under vinterhalvåret kokar vi varm choklad. Välj mellan 58 % kakao eller 70 % kakao. Vi kokar chokladen med laktosfri mjölk. Vill du så kryddar vi den med chili. Toppa upp med vispad grädde och/eller minimarshmallows om du vill. Mmmm det värmer gott i magen!
Självklart använder vi ekologiskt kaffe.
Vi tillverkar veganska produkter som chokladkakor och säljer också konfektyr utan tillsatta animaliska produkter. Här jobbar vi med mörk choklad som alltid är vegansk.
Lakrits. Denna ljuvligt goda rot. Vi älskar lakrits i alla former! I butiken i Hammarby Sjöstad har vi ett sortiment av våra favoriter. Just nu har vi lakrits från svenska Haupt Lakrits. Vi säljer också italienska tryfflar med lakrits och hasselnöt. Kundernas favorit! Självklart har vi ju också praliner med lakrits.
Choklad i all ära, men på sommaren är det tuffare med den saken. Så vi beslöt oss för att börja med italiensk gelato. Som vi själva älskar. Industritillverkad glass på pinne eller strut är inget för oss eftersom vi inte tycker det smakar som glass ska smaka. En krämig glass, som smälter på tungan, får dig att uppleva maximala smaker en skön sommardag. Finns det något bättre? Därför startade vi vårt nya varumärke Sjöstaden Gelato, 2021. Mitt under pandemin. En vågad satsning som slagit väl ut. Vi gör allt från grunden. Inga artificiella smaktillsatser, inga färgtillsatser. Mejeriprodukterna kommer från Sverige. Övrigt som måste användas för en kvalitetsgelato kommer från Italien. Under vintersäsongen säljer vi våra populäraste smaker djupfrysta på halvliter.
OmnOmnOmn Chocolaterie är en småskalig tillverkare av chokladpraliner och konfektyr. Är du kvalitetsmedveten och uppskattar ett gott hantverk, då har du kommit rätt. All tillverkning sker i vårt lilla produktionskök i Hammarby Sjöstad där också den fysiska butiken finns. Vi är återförsäljare av lakrits och premiumkonfektyr. Under säsong tillverkar vi hantverksmässig gelato på italienskt vis.
© 2025 OmnOmnOmn Chocolaterie – Sjöstaden Gelato – Powered by Quickbutik